Ultimaker S3 voor betrouwbaar printen

Kenmerken van de Ultimaker S3 hebben samen allemaal iets gemeen. Het is namelijk zo dat betrouwbaarheid boven alles gaat bij deze printer. Dit komt onder andere doordat er voortdurend gewerkt wordt aan een verbetering van de technologie. Dat komt in deze 3D printer dan ook goed tot uiting. Dit heeft allerlei interessante zaken opgeleverd. Zo is het bijvoorbeeld allemaal flink gemakkelijker om met deze printer te maken wat je wil maken. Het aansturen, maar ook het te gebruiken materiaal is flexibeler dan ooit. Dat zijn natuurlijk de punten waar je naar kijkt als ondernemer of particulier.

De kwaliteit als uitgangspunt
De voordelen van de Ultimaker S3 zijn vooral te vinden op het gebied van het proces. Dit kan je natuurlijk wel meer naar je eigen hand zetten dan ooit eerder het geval was. Dat komt bijvoorbeeld door de opkomst van active bed levelling. Daarmee zorg je dat de lagen beter hechten zodat je een beter en sterker eindproduct krijgt. Je print dan precies zoals je dat voor ogen had, zonder dat er fouten in optreden. Ook de techniek van het filament flowsysteem speelt hier een belangrijke rol in. Dit zorgt voor evenwicht en houdt alles in de gaten.

Geteste profielen downloaden
De fabrikant stond altijd al bekend om de manier waarop het naar klantvriendelijkheid keek. Dat is bij de Ulitmaker S3 opnieuw het geval. Zo is het bijvoorbeeld gemakkelijk om de printer aan te passen naar de manier waarop jij er optimaal van profiteert. Dat komt bijvoorbeeld doordat er allerlei profielen beschikbaar zijn waar je mee aan de slag kan. Die profielen maken het mogelijk om bijvoorbeeld met specifieke soorten filament te werken. Op die manier zorg je ervoor dat je altijd precies het product krijgt dat je voor ogen had. Daar gaat het ook in grote mate om.

De kwaliteit van de software
Er is meer van belang dan alleen de hardware van de Ultimaker S3. Ook op het gebied van software is de fabrikant opnieuw hard bezig geweest. Dat heeft bijvoorbeeld als gevolg dat de printer nog beter functioneert. Dit komt omdat de aansturing met de software van Ultimaker Cura alleen maar gemakkelijker en directer is. Zo kan je de printer precies laten doen wat jij wenst. Dit is zeker ook een interessante factor wanneer de printer onderdeel is van een productielijn. Die moet natuurlijk goed en vlekkeloos werken en op deze manier is dat altijd goed mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *